Бойко Борисов
Бойко Борисов Снимка: Архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща със симпатизанти на партията във Велико Търново. Залата на Учредителното събрание, в което е била приета Търновската конституция, го приветства с бурни аплодисменти.

Домакин бе кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„По-нестабилна и слаба държава България не е била, Европа – също. Има тотален икономически хаос“, заяви Бойко Борисов.

Той обърна внимание на лошата инфраструктура в района на Търново. „Едни полицаи ни бутнаха да минем по-бързо, че щяхме да закъснеем, защото има задръстване в града. Отворих си прозореца и си викам: Добро задръстване, добро чакане…Международният път минава през чаршията. Това е чудовищно. Цариградско е по-малко запушено от вашия път. Но и то е запушено – хаосът е в пълните му размери“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Хемус стои три години обрасла с бурени – значи не е важна. Но хората години наред търпят. За Петрич, където оставих, там си е спрял пътят и пътуваш часове по Кресненското дефиле“, констатира бившият премиер.

„Санирахме блоковете с нула лева, сега не санират нищо, а обещаваха промяна. Това няма кой да го измери – промяната. Истински съм притеснен от усещането, което хората очакват пак от нас. Но България е един обран бостан в момента, няма ги парите“, каза Борисов.

„Не искам въобще да коментирам тези записи, които изтекоха, защото аз го знам това. Така беше направена четирилистната коалция. Достатъчно хора се запознаха с това. Никаква изненада нямам. Те всичкото това са го говорили пред нас. На всеки може да се случи ПТП и забраних да се говори и коментира от ГЕРБ, но да идеш да асфалтираш, да не можеш да направиш повторна експертиза, ако съдът поиска повторна експертиза, това е проблем“, каза той.

„Вие представяте ли си да стоят в Брюксел 5-6 милиарда и никой да не иде да ги вземе“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„Ако имаме правителство, догодина ще влезем в Еврозоната“, отсече той. „Бяхме еталон за нулева миграция и дойде Бойко Рашков – обидата ми е останала. Никога няма да отмъщавам за това, което направиха пред децата срещу нас. Арестуваха Севда затова, че е добър пиар. На тези ли хора трябва да дадем повече власт“, пита Борисов.

„Гледам да запазя нормален разговор с хората и Христо Иванов каза, че ако най-вероятно ГЕРБ ще спечели и най-вероятно ще направи правителство с ДПС, но това ще е много нестабилно. Браво, Христо, асолютно си прав. Но това значи нестабилна България, незабележима, неучастваща никъде. И то щяло да падне. Тогава какво ще правиш, Христо. Без нас какво ще правиш, Христо? Пак ще е нестабилно и пак България още години ще е нестабилна“, прогнозира лидерът на ГЕРБ.

„Ако започнем като тях да взимаме заеми и да раздаваме за пенсии, ще фалираме държавата. Строга финансова дисциплина, консервативни финанси, запазване на данъците, мощност в IT сектора и иновациите ще има занапред“, отсече той.

„ПП-ДБ ни дължат ротация, както ние ги подкрепяхме 10 месеца. Ако искат да има нещо стабилно, те ще ни подкрепят, ние ще сме водещите, но трябва поне още 2 партии да влязат. Наесен трябва да имаме нов бюджет и да дадем на българите някаква светлина. Иначе пак на Христо ще му кажа, че България след всеки път става по-нестабилна и няма желание за управление. Активите вече са на предела долу“, подчерта Бойко Борисов. „Този път нма как да подкрепим втория или третия, хората искат ние да сме доминиращата сила“, завърши лидерът на ГЕРБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук