борец

Никола Нейчев се отказа от купата за най-техничен състезател на Държавния личен шампионат по свободна борба за юноши в Сливен. Аргументът на младия борец на „Армеец – ЦСКА“ бе да има стимул да бъде толкова убедителен на летния шампионат, колкото и сега. Нейчев бе безапелационен в категория до 70 килограма, като на финала тушира Айкан Сеид (“Локомотив”, Пд).

Така купата отиде при Рухан Расим. Бронзовият медалист от Евро 2018 за кадети също бе убедителен в категория до 61 кг, като на финала срази с технически туш 10:0. Исмаил Помаков. Призът за най-резултатен борец получи шампионът при 92-килограмовите Кольо Димитров. На финала представителят на домакините победи с 5:0 Сурай Руфат.

В най-интригуващата категория до 125 кг Георги Иванов, европейски вицешампион за кадети, прегази с 11:0 Стоян Илиев, бронзов медалист от световно и европейско за кадети. Така Иванов прибави и титла при юношите, след като преди 10 дни стана и шампион при мъжете за втора поредна година. Христо Ташев, който през 2019 година спаси момченце от удавяне на бургаския плаж, триумфира при 74-килограмовите след 11:3 срещу Александър Димитров.

Следват резултатите от останалите финали:

53 кг Сали Сашев – Хюсеин Ибрахимов – туш

57 кг Мариян Димитров – Никола Викторов – 10:0

65 кг Иван Стоянов – Сашко Костадинов – 10:0

79 кг Петър Михов – Николай Бинков – 12:2

86 кг Мерт Славов – Емануил Минчев – 10:0

97 кг Магриот Маринов – Тони Павлов – 12:1.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!