на снимката: полярен лед; източник: НАСА

Група от учени от НАСА, работещи върху експеримент в Антарктида, са открили доказателства за наличието на паралелна вселена – където правилата на физиката са противоположни на нашите, според техния доклад, посочват от Ню Йорк Таймс

Концепцията за паралелна вселена съществува от началото на 60-те години, най-вече в съзнанието на феновете на научнофантастичните телевизионни предавания и комикси, но сега експериментът за откриване на космически лъчи е открил частици, които биха могли да бъдат от паралелна вселена, чието начало също е било сложено с Големия взрив, съобщиха от Daily Star.

Експертите използваха гигантски балон, за да пренесат преходната антена на НАСА или ANITA, високо над Антарктида, където хладният, сух въздух осигурява перфектната за изследването среда с малко и без радио шум, който да повлияе на  откритията.

Постоянен „вятър“ от високоенергийни частици навлиза в орбитата на Земята от космоса.

Нискоенергийните субатомни неутрино с маса, близка до нула, могат да преминат напълно през Земята, но частиците с по-висока енергия са спрени от твърдата материя на нашата планета, посочват още учените в доклада.

Това означава, че високоенергийните частици могат да бъдат открити само „идващи“ от космоса, но екипът открива по-тежки частици, така наречените тау неутрино, които „излизат“ от Земята.

Откритието предполага, че тези частици всъщност пътуват назад във времето, което предполага доказателство за паралелна вселена, според Daily Star.

Главният изследовател на ANITA Питър Горхам, експериментален физик в Университета на Хаваите, предполага, че единственият начин тау неутрино да може да се държи по този начин е, ако се превърне в различен тип частица преди да премине през Земята и след това отново се върне в предишната си форма.

Горхам, описващ странното явление, отбелязва, че той и неговите колеги изследователи са виждали няколко от тези така наречени „невъзможни събития“, към които някои хора са скептично настроени.

Най-простото обяснение на феномена е, че в момента на Големия взрив преди 13,8 милиарда години са се образували две вселени – нашата и тази, в която от нашата гледна точка времето тече на обратно.

Разбира се, ако има жители на в тази паралелна вселена, те ще ни смятат за по-малко развития вид.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук