Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън призна пред британския парламент, че е присъствал на парти с напитки в градината на „Даунинг стрийт“ № 10 по време на първото национално блокиране заради коронавируса в Обединеното кралство през 2020 г. Опозицията незабавно му поиска оставката.

„Мислех, че съм на работно събитие“, заяви Джонсън пред депутатите.

Премиерът се извини за случилото се:

„Господин председател, искам да се извиня. Знам, че милиони хора в цялата страна направиха огромна саможертва през последните 18 месеца. Знам за мъката, през която са преминали заради невъзможността да се простят с близките си, да живеят живота, който искат, да правят нещата, които обичат. И разбирам гнева, който те изпитват към мен, и правителството, което ръководя, когато си мислят, че дори хората на „Даунинг стрийт“, които определят правилата, не ги спазват“, каза Джонсън.

Според ITV News, която е получила информацията от неназован източник от „Даунинг стрийт“, около 40 души са се събрали в градината на официалната резиденция на Джонсън, където са яли храна и са пили алкохол. Това се случва тогава, когато на останалата част от хората в Обединеното кралство беше забранено да се срещат дори със семействата си.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!