На снимката: Мартин Димитров.

Най-много пенсионери работят в МВР и Министерството на отбраната. Те са съответно 5200 и 1100 като в МО 80% продължават да работят дори 5 години след пенсиониране. Това коментира специално за ДЕБАТИ.БГ депутатът от Демократична България Мартин Димитров.

Като беше обявена идеята за административна реформа от новото правителство, прецених, че е важно да си изясним колко са хората, навършили пенсионна възраст. Отправих запитвания към всички министерства. По-фрапантните случаи са тези двата.

Димитров акцентира и на друг факт – от МВР не са сигурни в точната бройка.

Друг интерес случай е Министерството на вътрешните работи, където тези лица са над 1100 човека. В отговора им се казва, че не знаят за всички лица, така че тази бройка следва да се разглежда като минимален брой. Явно техният брой не е изчерпателен.

Мнението на депутата е, че е нужно подмладяване на служителите и това е част от административната реформа. Апелира да не се плащат заплати и пенсии на едни и същи хора, защато излиза „скъпо“.

Не казвам да бъдат махнати всички пенсионери. Трябва да бъдат запазени само хората, навършили пенсионна възраст, там където не могат да бъдат намерени кадри с необходимите знания и умения т.е по изключение, но за жалост в България се е превърнало в масова практика

Кой и къде сбърка, че 900 хиляди пенсионери ще получат по-малки пенсии за предишния месец; нормално и оправдано ли е искането на синдикатите за по-висока минимална заплата от предложената и какви политики се предвиждат като стимул за младите хора – четете цялото интервю ТУК

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук