Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън призова двойките спокойно да резервират сватби за следващото лято. По думите му това ще бъде възможно благодарение на новите ваксини и тестове за коронавирус. Самият Джонсън обаче отказа да каже дали и неговата сватба ще бъде сред организираните следващото лято, съобщава „Дейли мейл“. Премиерът говори за бъдещето на бизнеса по време на събитие, излъчено на живо в социалните мрежи.

Благодарение на новите лекарства за Covid  следващата година ще бъде „различен свят“ за сватбените и хотелиерските индустрии, които тази година бяха сериозно ограничени, допълни Джонсън.

Самият Джонсън умишлено заобиколи въпроса дали и той планира сватба следващото лято. 56-годишният британски премиер приключи развода с втората  си съпруга Марина Уилър през лятото и се очаква да се ожени за  32-годишната си годеница Кари Саймъндс, от която има син Уилфред.

Представителка на бизнеса с организирането на сватбени събития се оплака, че загубите тази година са на 100%, а догодина вече се очакват поне 30 на сто по-малко приходи тъй като двойките се страхуват да резервират, в случай че все още са налице ограничения.

На нея Джонсън отговори: „Ако мислите за лятото, мисля, че ще сте добре. Силно се надявам и вярвам, че до лятото по един или друг начин, дали чрез ваксинация – която се надявам и вярвам, че ще бъде доставена до Великден – или чрез тестване на страничен поток, ще бъдем в различен свят.Надявам се до лятото наистина да е различен свят за индустрията на сватбите и събитията. И се надявам вашите потенциални клиенти също да са изпълнени с увереност и оптимизъм и да продължат живота си по нормален начин“.

Борис Джонсън каза, че 2020 г. е година, която по някакъв начин трябва да се забрави.

„Новата година носи със себе си нова надежда.“

Премиерът призна, че в началото на пандемията Великобритания не е имало достатъчно опит в подобни ситуации, за разлика от някои страни в Далечния Изток, който все пак вече са се били сблъсквали  с подобни респираторни инфекции.

„Ще има много работа за разглеждане на уроците, които трябва да се научат“, допълни Джонсън.

„Мисля, че единственото нещо, което трябваше да разберем в началото на пандемията бе доколко болестта може да се предава без симптоми. Ако знаехме този единствен факт, това би имало голямо значение за ранната ни реакция. Сега го знаем. И затова тестването е толкова важно“, каза още британският премиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!