Борислав Сарафов
На снимката: Борислав Сарафов

Борислав Сарафов остава единствен кандидат за поста директор на националното следствие. Това стана ясно днес на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). 

По закон номинации могат да правят главният прокурор, поне трима членове на ПК на ВСС и министърът на правосъдието. Предложенията се обявяват в две поредни заседания на колегията, пише Lex.bg.

Миналата седмица беше внесено това на обвинител №1 Иван Гешев и членовете на съвета Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов и Йордан Стоев, които издигнаха кандидатурата на Борислав Сарафов за втори мандат като директор на НСлС.

На второто поредно заседание – днес, беше докладвано, че няма друга кандидатура.

На 26 септември служебният министър на правосъдието Крум Зарков призова следователите да посочат кой да бъде номиниран за директор на НСлС.

Вчера стана ясно, че общото събрание на националното следствие единодушно подкрепя Сарафов за поста и така министърът не внесе втора кандидатура.

Мандатът на Борислав Сарафов изтича на 18 декември, а изборът е насрочен за 9 ноември. За да бъде избран Сарафов, трябва да гласуват поне осем души във ВСС.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук