Лена Бориславова
На снимката: Лена Бориславова

„Аз лично не съм била свидетел на такава всеобща еуфория и такова празнуване, което се случи тази нощ. Ако дойде разочарование, то е защото явно няма пълният пакет от доказателства и желание от страна на прокуратурата да извърши всестранно разследване.“ Това заяви говорителят на правителството Лена Бориславова в ефира на бТВ, визирайки нощта, в която арестуваха Борисов, когато небето над София беше озарено с фойерверки.

По нейни думи след това са се увеличили сигналите, които се подават в Министерския съвет за злоупотреби.

„Има лица които искат да свидетелстват, питат ни за статута на защитения свидетел. Обществото се обръща, хората добиват смелост и аз наистина се радвам, че сме част от тази промяна“, посочи Бориславова. Тя обясни, че такъв може да се подаде и срещу министри от кабинета и той няма да бъде спрян.

Съветниците съветват

Съветниците съветват, а не водят външна политика. Правителството на Кирил Петков има готовност да даде зелена светлина за започване на преговори на РС Македония с ЕС тогава, когато има резултати. Това заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера.

Бориславова коментира разногласията между премиера и външния министър Теодора Генчовска, която в петък в Народното събрание обвини премиера, че води втора външна политика, в която огромна роля играе неговият външнополитически съветник.

„Разговорът с г-жа Генчовска е много ефективен, както и с всички министри. Заседанията на Министерски съвет протичат в много конструктивен дух“, каза Бориславова по бТВ и добави, че вчера в Битоля външният министър е заявил, че с премиера говорят в един глас.

Бориславова заяви, че „Продължаваме промяната“ са решили да станат сега партия, защото е трябвало се справят 4 важни задачи през първите 100 дни на управлението им.

„За нас беше по-важно да решим като минимум 4 важни задачи за първите 100 дни: нов начин за справяне с ковид кризата, да приключим успешно с Плана за устойчивост, да направим първите крачки на съдебната реформа със закриването на специализираните съдилища, справянето с енергийната криза и подпомагането на бизнеса и гражданите“, каза тя.

Основен проблем при ПП е комуникацията

Бориславова заяви, че са се справили с ковид кризата, както и с енергийната криза. Според нея основното предизвикателство пред кабинета и ПП е комуникацията.

„Едно от големите ни предизвикателства е комуникацията, за да обясним на хората как се извършва промяната. Имаме и предизвикателството да имаме по-добра комуникация между коалиционните партньори, да се научим да работим по-добре едни с други“, каза тя.

Не сме обсъждали явяване на следващия избори, защото това не е на дневен ред, заяви Бориславова.

Тя коментира и напрежението в коалицията възникнало около избора на гуверньор на БНБ. Според нея има съществена разлика между поста гуверньор на БНБ в сравнение с поста председател на Бюджетната комисия.

От ПП сме много доволни от начина, по който Любомир Каримански води Бюджетна комисия, не казвам, че той като отиде в БНБ ще прави нещо на тъмно. Когато имаш трима коалиционни партньори, които не подкрепят няма номинация, няма как да вървиш напред, заяви началникът на кабинета на Петков.

Тя потвърди, че са водени разговори между депутати на ПП с Каримански: „Предлаган е пост на Каримански в Световната банка“. От ПП няма да приемат лично по никакъв начин, че той ще съди МФ.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Ха… ами това също като Путкин срещу Украина. И най-големите приятели на БГ в МК си играят майтап с тази, и подобните и` заедно с посолствата под баряка на САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук