Бойко Борисов
На снимката: Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов твърди, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Той каза още, че е бил против внасянето на вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. Бившият премиер говори на пресконференция на ГЕРБ в Албена днес.

В типично негов стил, Борисов не отговаряше на журналистически въпроси, а изненадващо се появи някъде из страната, където да се изкаже през избрана публика. Подобен комуникационен стил има и Слави Трифонов, който също внимателно избягва всеки досег с обществото и журналистите, които биха могли да зададат неприятни въпроси.

Това е сред първите появявания на Борисов в публичното пространство, след като лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си от управляващата коалиция. Припомняме, че след действията на Трифонов, Борисов отказа коментар по темата, защото твърдеше, че не знае какво се случва понеже нямал ток.

Борисов обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Преговорите ще са базирани на конкретни принципи, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ посочи като евентуален съюзник всяка партия, която отстоява и работи за влизането на България в еврозоната, за приемането на еврото, за разширяването на Западните Балкани, за пълното диференциране на доставките на газ, за етническата толерантност, за осъждането на руската агресия, за членството в НАТО, за спазването на Маастрихтските критерии относно бюджета. Остава въпросът защо след 12 години на власт ГЕРБ нито вкараха България в еврозоната, нито направиха диверсификация, нито се опълчиха на Русия, а напротив – построиха на „Газпром“ тръбата на „Турски поток“, за която платихме с наши пари 2,5 млрд. лева без ДДС.

По думите на Борисов, Кирил Петков е подвел евроатлантическите ни партньори, демонстрирайки сила относно Република Северна Македония, а днес отново е блокирал процеса, като е хвърлил темата на парламента.

„Ако беше ГЕРБ в управлението, нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока“, заяви още лидерът на ГЕРБ

„Много пъти казах, че омразата, която президентът Радев насажда сред хората и сред партиите, ще убие политическия елит. Гледах интервюто на премиера Петков. По-късно ще извадим 12 неистини. Но, ако и аз продължа в тази посока – това е контрапродуктивно за страната”, каза Борисов.

„Аз бях против да се иска вот на недоверие. Не че не го заслужават, не че не трябва да си отиват веднага. Кражбите и корупцията в момента са в небивало положение“, каза Борисов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук