Бисер Петков остава социален министър. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

„Оставям го министъра да продължава да работи. Ще продължат ли палатковите лагери да седят? Не мога да разбера“, каза премиерът Бойко Борисов.

И добави:

„Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, финансовия, здравния, на което зададох въпроса защо има недоволство и палаткови лагери. Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими повече от 300 млн. на година“, коментира Борисов пред придружаващите го български медии по време на визитата му в чужбина и на няколко пъти повтори, че в сферата тази година има повече пари.

Той припомни, че омбудсманът Мая Манолова го е уверила, че проектозаконът за личната помощ не изисква повече пари.

„Затова казах на Петков тази сутрин да си отиде на работа, заяви Борисов и обясни, че от репортажите по телевизиите, които гледал, видял: „Една госпожа каза, че имали добра комуникация, а министър Петков ми каза, че нямали никаква комуникация”, добави Борисов

Петков подаде оставка снощи след протестите на майките на деца с увреждания. Днес обаче самите те настояха министърът да бъде оставен на работа и заплашиха, че ако това не се случи, ще поискат оставката на правителството.

Очаквайте подробности!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!