Бойко Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече е готов да води преговори по предложения от ПП-ДБ меморандум за управление през следващите 9 месеца.

След като първоначално заяви, че избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията, днес той вече е готов разговори.

След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не, заяви Борисов във Варна.

По думите му тогава ще станат известни и условията, по които ГЕРБ евентуално ще приеме подписването на меморандум.

Борисов посочи, че наблюдава много внимателно процесите в страната. Според него лидерите на другите партии майсторски играят своята политическа игра.

„Правителството го има благодарение на ДПС“. Пеевски с нова порция нападки и обиди към Христо Иванов

Той подчерта, че не приема размяната на обиди, защото така трудно се стига до нормални решения, особено ако изискват някакъв компромис, пише БТА.

За меморандума лидерът на ГЕРБ коментира, че това не е работен документ.

По думите му партията много майсторски е вкарана в разговора кой да бъде външен министър, докато ПП-ДБ се готвят да запазят всички министри и сменят тихомълком ръководителите на агенциите и регулаторите.

Той си послужи с подобни сравнения за „преяждане с власт“, които използва и Делян Пеевски по-рано днес, за да опише политическите ходове на ПП-ДБ.

Според него лидерите на управляващите партии в момента говорят за успокоение, но в същото време нападат и правят назначения.

Борисов не коментира работата на министрите. Той припомни само, че в Министерството на младежта и спорта имаше сериозни скандали.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че е поискал информация и се е оказало, че страната ни всъщност не е изпратила нищо за Украйна.

Решението е от декември, тогава защо на Тодор Тагарев се дава добра оценка, след като нищо не е изпратено и нищо не е свършил, бе въпросът на Борисов.

За ДПС лидерът на ГЕРБ каза, че по всички важни решения от последните месеци, някои от които и непопулярни, Движението се е подписало на първо място.

Отиването на предсрочни избори няма до доведе до нищо ново и не е добре за държавата, подчерта Борисов. Според него в момента каквото и да каже, ще бъде прието като пазарлък от негова страна, което обаче не значи, че ГЕРБ ще се съгласи безпроблемно на условията на ПП-ДБ.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук