Делян Пеевски
На снимката: Делян Пеевски

С нова порция нападки и обиди продължи задочният диалог, който председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и съпредседателят на ДБ Христо Иванов водят през медиите.

Пеевски побърза да отговори на Христо Иванов, който даде интервю тази сутрин за БНР и отново го нападна с квалификации, наричайки го „Шехерезада“.

Христо Иванов: Пеевски се държи като дребна квартална мутра

„Всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо“, коментира Пеевски по повод предложения меморандум за управление през следващите 9 месеца и процедурите, по които да бъдат назначени ръководствата на държавните регулатори.

„Номинациите е много ясно как да се издигат, винаги са се издигали, има си комисии в парламента. Този пасквил, който мумуряндум, както го нарекоха, е направен е просто написан от Христо Иванов. Другите му се подведоха на това нещо, изложиха се, видяха, че всичко е да се глътне държавата. Просто моят приятел Христо обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави“, каза съпредседателят на ДПС, като по този начин отговори на твърденията на Иванов, че той е този, който тласка държавата към избори.

„Маските трябва да паднат, Христо! Всичко свърши“: Пеевски се обяви за борец срещу олигархията

„9 месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има. Човекът, който иска да тласне към избори и това цели е моят приятел Христо. Защото той живее с комплекси, изключително големи. Не му се случи да прати генерал Атанасов в пенсия в КС и мечтата му беше да ги обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер, защото той живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси искаш да си имаш нова партийка. Затова се нуждаеш от избори. Човекът, който тласка колеги, да бъда ясен България към избори – човекът се казва Христо Иванов“, заяви Делян Пеевски.

„Видяхте: за едно съм доволен, имаме напредък от вчера, призна си за главния прокурор на неговия, подчертавам антикорупционен фонд, което е негово дете и рожба, с който се рекетират хора, има само избирателни изказвания в него. Всичко се поръчва от Христо Иванов, бипи, мипи, джипи – всичко е на Христо Иванов. През тези ен джи о-та той рекетира държавата“, заяви Пеевски.

„Както виждате ние сме тук, вчера също приемахме закони, Парламентът си работи, а от там нататък, ако някой се откаже да гълта държавата вече е друга тема, но като гледам всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда, и те се подвеждат. Разбирам, че колегите нямат голям политически опит, но просто трябва да се отърсят от неговите номера“, посочи Пеевски.

Емил Соколов само за ДЕБАТИ: Кое е по-важно за ГЕРБ? Европейският път на България или ДПС?

„Нека да видим какво ще стане. За момента няма никакви разговори, но едно е ясно: тази подкрепа не е просто математически сбор. Ясно е, че ако и трите партии не подкрепят това мнозинство, то не може да съществува по този начин. ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде, но да видим какво правят колегите. Това, което правят не е нормално“, категоричен е съпредседателят на ДПС.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук