Борисов, Радев

Премиерът на България Бойко Борисов и президентът Румен Радев използваха социалните мрежи, за да поздравят българския народ с големия празник Денят на независимостта.

Бойко Борисов поздрави българите от профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ по случай 111 години от обявяването на Независимостта.

„Честит празник! Обявяването на независимостта е едно смело и значимо събитие, с което българският народ се гордее! Постижение, сложило край на дългия път към националното освобождение, за което много достойни българи са се борили. 111 години след този смел политически акт, ние продължаваме развитието на страната ни по европейски, следвайки идеалите за свобода и независимост. Нека да бъдем по-уверени в нашите възможности и по-единни в нашите действия, както са били нашите достойни предци“, написа премиерът.

Президентът Румен Радев също отправи приветствие чрез профила си във „Фейсбук“.

„На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент“, написа държавният глава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!