Бойко Борисов в джипа

Премиерът Бойко Борисов с коментар за протестите. Във видео, излъчвано на живо в профила му във „Фейсбук“ Борисов заяви, че не е редно да се затваря движението и да се възпрепятстват останалите граждани.

По думите му по този начин се провокират служителите на реда и се цели създаване на напрежение.

„Изключително съм разтревожен от това, което МВР докладват, защото никой не е срещу протестиращите, демонстрациите, стачките, това са формите на демокрацията, но да се затваря движението и да се препятстват другите хора, които отиват на работа, водят си децата, имат си работа, на никой не му е да обяснява защо иска да мине по пътя. Има свобода на движение. Провокират се полицаите с цел да се тормозят. Ето никой не им пречи пред Министерски съвет, никой не им пречи, където искат, но да не затварят кръстовищата. И другите граждани имат права… Ние не се обиждаме от техните обиди. Нали?,“ заявява премиерът.

Бойко Борисов призова протестиращите да освободят кръстовищата, за да може останалите граждани да се придвижват свободно.

“ Умолявам ги, нека си протестират, по всички начини, по които намерят за добре, да хвърлят яйца, домати, кебапчета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета ако искат… Е, идете у Бояна, в Секвоя, запалете я ако искате, но оставете кръстовищата хората да си работят и да си гледат живота. Тези, които са тръгнали на ресторант, на гости, да стигнат където са тръгнали. Никой не ви е виновен,“призова Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!