Бойко Борисов
На снимката: министър-председателят Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов заяви, че съгласувателната процедура за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е формална.

По време на годишната среща на Американската търговска камара с кабинета, министър-председателят повтори думите и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че „става дума за волеизлияние на Маринов” да напусне поста си.

Ето защо премиерът счел, че няма необходимост за съгласуване с Румен Радев.

Със сигурност името на новия главен секретар ще бъде съгласувано с държавния глава, заяви Борисов.

„Както от командващ ВВС, ставаш президент – кой да те спре? Ние можехме тогава да не го освободим по тази логика, но… главният секретар иска да стане министър… Какви мотиви да напиша? „Моля, подпишете, защото той иска да стане министър“. Добре, ще напишем и това. Но считам, че е формално. И взехме решение, приехме оставката на Министерски съвет и изпратихме на Президентството“, коментира Борисов.

От своя страна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова за диалог между президента и Министерския съвет по въпроса назначаването на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

„Нашето решение е главен секретар г-н Маринов да бъде избран за министър на вътрешните работи. Министрите ги избира Народното събрание, или бъркам нещо.? Процедурата може да се задвижи и с директен избор на министъра на вътрешните работи. Оттук нататък изборът може да се забави, но той може да бъде избран от НС. Така разсъждавам аз“, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Очаквайте подробности!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук