Никой не задължаваме да ходи по молове и заведения“, коментира премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в завод „Неохим“ в Димитровград, предавано на живо във „Фейсбук“.


След някой друг ден ще отворим ресторантите, учениците ходят на училище. Това не значи, че трябва масово да се юрнем по ресторанти и заведения, допълни Борисов и даде за пример Холандия, където „досега са били без фризьорски салони, молове, фитнеси“.

Ваксинираме ударно. В четвъртък идват и на „Пфайзер“ ваксини. От сутринта съм провел десет разговора, включително да изпратим самолет да докара ваксините за два часа, вместо с ТИР – два дни.

„Ние се ваксинирахме по естествен път“, каза Томислав Дончев, който визира факта, че и той, и премиерът преди време изкараха коронавируса.

„И двамата с Дончев го изкарахме – не е хубаво. 20 дни болни, след това карантина. Това е огромно време. Не е човекът да отиде да си почине, да се върне ободрен, това е като затвор 25-30 дни“, каза още Борисов.

Той отново подчерта, че пандемията се управлява по най-добрия начин и че разчита на дисциплинирания и мислещия народ. По думите му народът заслужава да води нормален живот и наблегна на факта, че пандемията не е свършила.

Вчера собствениците на заведения излязоха с отворено писмо до Националното сдружение на общините с искане за намаляване на данъци и такси. По думите им браншът е поставен в ситуация да поеме цялата тежест, породена от COVID-пандемията. С оглед възможността за отваряне от 1 март, ресторантьорите се обръщат към НСОРБ с апел за приемане на 5 конкретни предложения за подкрепа към бранша, който включват таксата за тротоарно право; наеми на помещения и други.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!