На снимката: премиерът Бойко Борисов

Огромна част от обещанията към сестрите сме ги свършили, коментира в Шумен премиерът Бойко Борисов, като каза и че многократно се е срещал с протестиращите. Той посочи, че не смята да се среща с протестиращите медицински сестри. Сред исканията на здравните работници са за възнаграждения от поне две минимални заплати, по-добре заплатен нощен труд и премахването на търговския статут на болниците.

„Всичките тези хора биха могли да се накачат горе на козирката и да кажат: или – или – каза министър-председателят – Видя се, че заплатите на сестрите не са такива, каквито (протестиращите) говорят. Така че аз съм проявил уважение към тях. Вчера пратих министри, зам.-министри…“

Борисов съобщи, че в началото на следващата седмица правителството ще предложи пакет от мерки, които да подобрят материалното положение на медицинските сестри, работещи в малки общини и в детски заведения. По думите му тези мерки са разработени в сътрудничество с национално представителните синдикати.

„Със синдикатите, официалните, ние работим и един пакет ще предложим след понеделник – да видим как ще се разберем. Мисля, че аз съм изказал цялото си уважение към тях“, каза премиерът.

По отношение на ситуацията по границата Бойко Борисов изтъкна, че България продължава да бъде давана за пример.

„Ние добре сме защитили нашата граница. Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, „Овча купел“, в центъра на София и колко е спокойно днес“, посочи министър-председателят.

Борисов изрази надежда проблемът да се реши, защото в противен случай за региона ще има сериозен проблем за туризма и за инвестиционния климат. Пред медиите премиерът Борисов сподели и желанието си да се работи за изграждането на републикански хиподрум, за да може да се провеждат всички състезания.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов посети село Пристое, където присъства на традиционна кушия по повод Тодоровден.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук