Бойко Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

За мен категорично вървим към избори. Повече на това хора, с тези хора, по този начин – никога! Няма изход от ситуацията. Избори! Изходът го приключиха днес.Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Букурещ на серия от срещи със съпартийци от европейското семейство на партията – ЕНП.

„Кое наложи, днес, докато сме тук, да се подаде оставка? Не виждам защо се отнесоха по този арогантен начин с всички в парламента. Денков дойде, хвърли си оставката. Питам моите некоалиционни партньори: така ли се отстоява правителство? Така ли се отговаря на критиката? С кое лице застанахме ние сутринта, за да кажем, че това правителство трябва да продължи? Затова ли го направиха, докато знаят, че ни няма? Можеше на 7-ми, 8-ми, когато си дойдем. Защо бързаха да го направят? Защо е това надменно отношение. Обяснението за мен е само едно. Като чух и Асен Василев днес, който си сменил и заместник-шефа на „Митниците“, и казал, че ще има козметични промени само в новия кабинет, ще ви кажа: ако няма радикални реформи в кабинета, регулаторите и в съдебната система – ние няма да участваме!“, категоричен бе той.

„С поведението си днес те ни пратиха в ръцете на президента Радев. От него вече зависи всичко. Защо беше нужно да съсипят правителството днес и часовникът да цъка в ръцете на Радев? Вече от президента Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите. Ако Радев не беше джентълмен, можеше да ни назначи консултациите утре. Има право. Тези хора играят само една игра – да излезе, че ГЕРБ е виновна за това, че отиваме на избори. Понеже не искам да излизам виновен, съм изпратил с техните дами дамски екип. Ако намерят кардинално решение за кабинета, ще отида да се подпиша. Те днес предопределиха как ще се развият нещата. Не виждам позитивно решение на този цикъл за ротация“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Щом искат избори, а те ги искат, желаят и провокират, но искат да кажат, че е заради ГЕРБ. Защо? Защото искахме наравно министри с тях, за да носим отговорност. Съжалявам за тона, но те го провокират“, добави още Борисов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук