Добра игра с горчив край. Това определение може да бъде дадено на представянето на началната учителка от Нова Загора Дона Донева в днешния епизод на „Стани богат“. Тя показа добри знания в предаването и можеше да стигне до сериозна сума, но си тръгна с едва 500 лева.

След като отговори с лекота на първите пет въпроса, инерцията й продължи и в следващите.

„Кой голям немски учен е работил 9 години в Швейцарското бюро за патенти в Берн с годишна заплата от 3500 франка?“, бе питането за 1000 лева, а тя без да се колебае веднага посочи Алберт Айнщайн в в конкуренцията на Макс Планк, Вилхелм Рьонтген и Пиер Кюри.

След това Ники Кънчев потърси отговора на въпроса „Коя е най-посещаваната туристическа забележителност в Италия?“, като даде опциите Миланската катедрала, Кулата в Пиза, Езерото Комо и Колизеумът в Рим. Дамата призна, че е ходила на второто и четвъртото и правилно посочи Колизеума.

За 2000 лева тя бе попитана „Защо екипите на състезателите по фехтовка обичайно са бели?“ След помощ от жокер „50:50“ тя отговори вярно със „За да си личат петната“, а останалите варианти бяха „Стар френски обичай“, „Заради телевизионните екрани“ и „Символ на добронамереност“.

На въпроса за 3000 лева Ники Кънчев й каза, че може би е време да се подсигури, намеквайки й да заключи сумата като втора сигурна, но тя реши да изчака.

„Какво представлява филоксерата, която през XIX века унищожава по-голямата част от европейските лозя?“, я попита той, а възможните отговори бяха Почвена бактерия, Паразитно насекомо, Гъбична инфекция и Многогодишен плевел.

Участничката бързо изключи първия и последния отговор. Тя с горчивина призна, че майка е агроном, но не й била жокер. Тук може би по-правилно бе да се възползва от телефонен жокер, но тя извика сестра си Павлина от публиката. Жената се съгласи с предположенията на участничката и я насочи към гъбичната инфекция. Дона реши да й се довери. Ники Кънчев, който явно знаеше, че ще сгреши, й напомни, че има още един жокер и може да се възползва, но тя не го послуша, маркира отговор „С“ и си тръгна със сумата от 500 лева, тъй като правилното тук бе паразитно насекомо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук