стани богат

Младият учител от Велико Търново Драгомир Дачев направи прекрасна игра в “Стани богат” и спечели 10 000 лева. Това стана точно преди година, за което ДЕБАТИ съобщи.

Въпросът за 5000 лева обаче предизвика сериозни дискусии в социалните мрежи и за пореден път изкара наяве казуса със степента на сложност на въпросите.

Дачев отговори правилно на запитването: “Каква професия е упражнявал Самюъл Уилсън, известен като чичо Сам – символ на САЩ?”.

Възможните отговори бяха:

а) Месопреработвател

б) Строителен предприемач

в) Лекар

д) Писател

Драгомир маркира месопреботвател и си осигури 5000 лева.

От фейсбук страницата “Пълен trash Memes” обаче откриха почти същия въпрос, зададен в американския вариант на предаването.

Разликата в печалбата е поразителна – там въпросът е последен в играта, а именно за 1 милион долара.

5000 лева в България срещу 1 милион долара в САЩ. При други обстоятелства този

наш учител би могъл да стане милионер,

но отвъд Океана.

2001 г. първият сезон на „Кой иска да бъде милионер” в САЩ е в разгара си и се радва на сериозна гледаемост. На 17 февруари пред екраните се появява Кевин Смит – възрастен мъж, който обаче демонстрира завидни познания във всички сфери и успява в рамките само на две серии да достигне до заветния 15-и въпрос, в който се пита:

Американската икона „Чичо Сам” е базирана на Самюъл Уилсън, който по време на войната през 1812 г. е работил като какъв?

а) Инспектор по месата
б) Пощальон
в) Историк
г) Оръжеен механик

стани богат

Смит отговаря правилно и печели 1 млн. долара, влизайки в историята като първия американец, успял да се пребори до край с трудните въпроси, изискващи широк спектър от познания в различни сфери.

Коментарите под поста на “Пълен trash Memes” са показателни:

“Пълна пародия! Тия 100 000 лв са нищо вече. А те от 20 години ги раздават. Поне 250-300 хиляди трябва да е вече наградата. Смях и позор.”

“В немския вариант на предаването преди няколко седмици участниците достигнали до 10-и въпрос за 164 000 €, имаха възможност да играят за 3 милиона. Случайно или не почти навсякъде по света предаването се казва “Кой иска да стане милионер”, само тук е “Стани богат”.

“В САЩ дават милион, ако отговориш колко е 2+2”, са само част от коментарите на хората.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук