стани богат

Младият и ерудиран Светлин Павлов започна с хъс и знания играта си в “Стани Богат“, но в крайна сметка остана впечатлението, че не успя да разкрие интелектуалния си потенциал.

Светльо леко премина през първите пет въпроса и за 1000 лева бе попитан: „С кого Том Сойер търси съкровище и след много приключения го намира?, при опции Бърти Устър, Дейвид Копърфийлд, Хъкълбери Фин и Чичо Том.

Тук играчът си спомни за детските си години и правилно маркира Хъкълбери.

Последва въпрос за 1500 лева: „Кой изпълнител изнесе концерт в популярната игра „Fortnite“ през 2020 година?, с възможности Енрике Иглесиас, Елтън Джон, Джей Зи, Травис Скот.

След кратък размисъл Павлов даде да се разбере, че клони към Скот и Зи, но не посмя да рискува и поиска 50 на 50. Компютърът остави в играта Джон и Скот, и Светльо позна отговора, залагайки на Травис в играта по бТВ.

Последва драма при въпроса за 2000 лева: „Кои са похитени от римляните и стават техни съпруги по времето на Ромул?“ – Амазонките, Сабинянките, Тракийките и Грациите.

Светльо повика от публиката Деян, който предварително го бе помолил да не го сваля на сцената за предмети, по които е преписвал от него като ученик.

Деян изключи Амазонките, тъй като предвид създаването на Римската империя, е нямало как двете страни да имат съприкосновение. Той се ориентира към Грациите, но предложи на Светльо сам да решава.

За всеки случай Павлов реши да се обади на приятел, но Люсиен Данаилов остана безмълвен, и тогава Светлин маркира Тракийките.

Той обаче сбърка, тъй като верният отговор бе Сабинянките, и си остана с първата сигурна сума от 500 лева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук