Ожесточени сражения през нощта в Газа
Сраженията в Газа продължават Снимка: БТА

Лидерът на „Хамас“ Джихия ал-Синвар е тежко болен от пневмония и вече му се търси наследник. Това твърди израелският новинарски канал N12, позовавайки се на официални лица от анонимна арабска държава в региона, тясно свързана с терористичната организация.

Според информацията въпросната държава е призовала „Хамас“ да започне мирни преговори с Израел. Членове на организацията се оплакали, че им липсват боеприпаси и военните им съоръжения в Газа в голяма част са разрушени.

Новините за местонахождението на Синвар са противоречиви. Саудитското списание „Елаф“ съобщава, че членовете на „Хамас“ не знаели къде е той. Междувременно обаче израелският телевизионен оператор Kan News информира, че ръководството на „Хамас“ е възстановило контакта си със Синвар.

Въпреки това, както съобщава израелското списание „The Jerusalem Post“, позовавайки се на израелското министерство на отбраната, бъдещето на Синвар остава несигурно. Поради това оставащото ръководство на „Хамас“ търси наследник на Синвар.

В Саудитска Арабия някои смятат, че е избягал от ивицата Газа в Египет. Според N12 обаче той се крие в тунелните системи в Газа и се укрива от IDF – Израелските сили за отбрана.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук