Отношенията с Пеевски отдавна съм ги заявил, а от Божков не сме взели стотинка. Подкрепяме мерките на Министерството на финансите на САЩ и очакваме нашите правораздавателни органи да продължат разследванията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция. 

Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Отношенията ми с Пеевски са чисто политически, свързани с различните райони. Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков, заяви Борисов.

В сряда Съединените щати въведоха широки антикорупционни санкции срещу известни влиятелни българи и над 60 организации. Сред тях Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков заради тяхната значителна роля в корупцията в България.

Винаги като партия ние сме поддържали най-добрите отношения със САЩ, затова подкрепяме мерките на тяхното финансовото министерство. Илко Желязков Екатерина Захариева го е уволнявала два пъти, вина може да поемем само за Александър Манолев, заяви още Борисов.

Той поясни, че е бил на среща с посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа вчера, която определи като „сладка”.

Борисов отново повтори, че вече 20 дни служебното правителство не дава информация за подслушванията, няма информация за шпионския скандал.

Той коментира и оттеглянето на Елена Фичерова, която подаде молба за освобождаване като началник на кабинета на вътрешния министър. Борисов беше категоричен, че Румен Спецов трябва да си отиде от НАП.

Асен Василев, извинете се, обърна се Борисов към служебният министър на финансите. Извинете се и за началника на НАП, и за Българската банка за развитие, заяви Борисов, според когото европейските институции не потвърждават тезите на служебното правителство.

Очаквайте подробности.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук