Днес здравният министър Кирил Ананиев извика в Министерството на здравеопазването директорите на трите болници, за които премиерът обяви, че трябва да бъдат временно отстранени до приключване на проверката за смъртта на 3-годишния Александър.

Той изпълни заръката на премиера и отстрани директорите на трите болници – „Лозенец“, УМБАЛСМ Пирогов, и Детската болница, до приключване на процесуално-следствените работи по смъртта на 3-годишния Александър.

„След срещата при министъра тримата директори на болниците сме отстранени временно до приключване на процесуално-следствените действия, като същата мярка ще бъде приложена и към д-р Георгиева”, каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов.

Той заяви, че ще окажат пълно съдействие на извършваните проверки с необходимата документация и пълно съдействие.

„Съдействаме максимално на проверката”, каза директорът на УМБАЛСМ Пирогов д-р Асен Балтов.

3-годишния Александър почина миналата седмица, след като родителите му търсиха помощ в три столични болници. Момченцето си отиде завинаги в спешната болница „Пирогов“, след като е било водено от родителите в други две здравни заведения – Университетската болница „Лозенец“ и Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“. Родителите са убедени, че именно забавянето на приемане в болница се е оказало фатално за детето.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!