Бойко Борисов
На снимката: Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов съобщи, че е призован на разпит и в прокуратурата. Това стана ясно по време на пресконференция.

Поводът е досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица.

„Естествено, че съм призован на разпит. Цялата работа им е да ни развеждат като маймуни“, заяви Борисов.

Вече стана ясно, че прокуратурата ще призове и премиерът Кирил Петков на разпит. Той вече стана свидетел при акцията, по която бяха арестувани Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Софийската градска прокуратура възложи случая на следователи в СО-СГП, които да валидират „извършените до момента от некомпетентен орган процесуални действия“, информираха от обвинението преди два дни.

В сряда адвокат Менко Менков внесе в съда жалби срещу задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова за 24 часа по закона за МВР. В тях се твърди, че заповедите са формални и в тях се сочи единствено основание, без се сочат конкретни мотиви за задържането.

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов допусна и че целта на ареста му от миналата седмица е, защото ГЕРБ е изразил готовност да подкрепи решение за подкрепа на Украйна.

„Във вторник тука беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи.

Той направи уточнението, че все още ГЕРБ-СДС има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна.

Той направи уточнението, че все още ГЕРБ-СДС има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна. Може да сме обидени и огорчени, но евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от Христовци и Атанасовци, които крепят коалицията, която разбира държавата.

По думите му, в нощта на ареста, полицаите са претърсили всичко. Той не пропусна да акцентира, че премиерът Кирил Петков е станал свидетел на човек, обвинен по закона „Магнитски“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук