Бойко Борисов заплаши с мигрантска криза днес. Това изненадващо включване стана по време на брифинг на здравния министър Костадин Ангелов. Премиерът в оставка намекна, че ако той не е на власт, напливът на нелегални мигранти, опитващи се да влязат в страната през границите ни с Гърция и Турция, ще се увеличи.

„Само за последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за влизане на нелегални мигранти в България. Казвам го за моите опоненти това, защото към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. Това е постигнато с огромни усилия на нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат отвсякъде – от Гърция и Турция. Нека тези, които утре ще правят служебно правителство, да имат едно наум, че хората в другите държави много внимават в нашите изказвания, когато ги молиш за помощ, когато ти трябват“, заяви Борисов.

В подкрепа на тезата му се изказа представител на „Гранична полиция“, който потвърди данните и уточни, че се отнасят само за празничните дни, а от началото на годината натискът се е повишил 4-5 пъти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!