контрабандата

Прокуратурата проведе спецакция срещу мрежа за нелегални цигари в с. Труд и Граф Игнатиево, Пловдивско. Разбита е фабрика, която е произвеждала фалшиви цигари. На мястото пристигнаха премиерът Бойко Борисов, зам.-главният прокурор Иван Гешев Гешев, Георги Костов, директор на Агенция „Митници“ и главният секретар на МВР Иво Иванов.

До този момент са арестувани 11 души, а готовата продукция е на стойност около 2 млн. лева, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов щетите от тази фабрика месечно за бюджета са между 15 и 20 млн. лева.

„Разбитата фабрика край Пловдив е с огромен производствен цикъл, представлява цял завод и такава досега не сме разбивали. Тепърва ще установяваме дали е била за гръцкия пазар или за нашия“, подчерта Борисов.

„Акцията в Труд е подарък за цялото общество“.Така я определи вътрешният министър Младен Маринов, който присъства на тържество по случай 140 г. от учредяването на МВР. Тази порочна дейност нанася огромни щети за бюджета. Успехът е съвместен на много служби и най-вече на работата в екип.

Маринов отказа да даде повече подробности за акцията, тъй като се провеждат следствени действия.

„Когато станем готови и прокуратурата прецени, че може да се изнася информация ще ви информираме“, каза вътрешният министър.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че има още обявени лица за издирване и броят на задържаните ще нарасне.

„Работата, която предстои да се свърши е огромна. Това са огромни помещения и халета, поточни линии на две места. Има допълнително камион с цигари, който е на територията на Пловдив. Най-вероятно утре ще бъде направен оглед. Едва тогава ще се прецени на колко души и какви обвинения да се повдигнат“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук