Във връзка с твърденията на КПКОНПИ и прокуратурата за невинността на Цветан Цветанов по „Апартамент гейт”, днес премиерът Борисов каза, че е уволнил несправедливо бившия си заместник в партията Цветан Цветанов.

Борисов очаква, че някогашната му „дясна ръка“ „най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и е обиден“. Премиерът му пожела успех в това начинание.

Премиерът инспектираше строежа на зала „Арена Бургас“, а журналистите го попитаха какво смята да прави със заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков, обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. Борисов обаче спомена и Цветанов:

„Няма да искаме оставка на заместник-министър Живков. В понеделник го сменяме. Всеки трябва да се сърди сам на себе си. С Емил Димитров, министъра на екологията, сме се разбрали, в понеделник в осем часа да имам предложение от него за зам.-министър на мястото на Живков, ресор „отпадъци“. Специално ГЕРБ не може да ни упрекнете в милост. Ей, сега като оправдаха и Цветанов и ние съжаляваме, че сме го отстранили, но така беше. Цветанов най-вероятно ще си направи собствен политически проект, защото и той е обиден от начина по който за подозрение го отстраних. Така че, му пожелавам успех, той това го може, това му харесва да го прави всеки ден какво е направено“, каза Борисов.

Той все пак добави, че когато е било взето решението за Цветанов, то е било правилно, тъй като в ГЕРБ „няма милост за никого“, когато се появят съмнения за извършено престъпление.

Дали Цветанов ще направи партия още няма официална информация, но слуховете са подхранвани от факта, че през последните седмици Цветанов започна обиколка из страната.

Цветан Цветанов бе отстранен от постовете си в ГЕРБ след евроизборите миналата година. Причината беше информацията, че Цветанов си е купил апартамент на по-ниска цена от пазарната или т.нар. „Апартаментгейт“.

В четвъртък стана ясно, че прокуратурата няма да разследва Цветанов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!