Борисов, Емил Радев
на снимката: Бойко Борисов, Емил Радев

Днес в „София Тех Парк” ГЕРБ проведе национална конференция, на която присъства целия елит на партията. Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов закри конференцията. Пред членовете на партията, той говори по различни теми, включително намекна, че е възможно да подаде оставка, но правителството да продължи да работи с друг премиер.

Борисов говори и за избирането на главен прокурор.

„Усещам напрежение в обществото. Не заради свършената работа, а заради искането за справедливост. Най-лесно е да ни атакуват, че имаме отношение по избора на главен прокурор. Единственото, което не направихме е, че не издигнахме кандидат на ГЕРБ за главен прокурор. Представете си сега Емо Радев или някой друг от нашите юристи беше главен прокурор. Това е невъзможно. И тук ще кажа само една дума: не моят подпис стои под указа на президента Румен Радев (за назначението на главния прокурор – бел.ред.), а неговият”, каза Борисов.

На финала на своята реч, премиерът се обърна към евродепутата Емил Радев с думите:

„Емо, съжалявам, че не те издигнахме за главен прокурор тогава, но съм считал и никога не сме се месили в съдебната власт. Това са неща, които са ни приписани”.

Акценти от изказването на премиера може да прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук