Борисов джип

„Искам да направите това, което софиянци очакват от нас. Ще представим нови кметове, както представихме нови министри! София ще стане дигитален град!“ Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ в София. Той поиска от тях да му представят идеите си за дигитална столица. Не пропусна и да се похвали, че е направил много за столицата – шадраван, метрото, булеварди, тангенти, но сега желае София да стане модерен град.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова: „Трябва час по-скоро да се приеме „Плана за възстановяване“. В отговор Борисов заяви:

Те от „План за възстановяване не се интересуват“.

„Направихме много – тангенти, булеварди, кръгови, мостове, шадраван, дори нямаше работещ като дойде ти. Тогава ние оправихме цялата инфраструктура, чак до АМ „Люлин“. Имаме с какво да се похвалим и още две години и половина искам да работите, както досега. После ще представим и нови кметове, както представихме нови министри“, каза Борисов.

София става дигитален град

„Направихме детски градини, училища, паркове, но софиянци винаги искат още. Сега всеки е с телефон и може с него да си купи билет, да си плати данъците. Сега е време да превърнем София в модерен и дигитален град. Това искам от вас – да го направите и затова искам да кажете какво е направено в тази сфера и какво ще правите“, каза Борисов.

Спорят с ДБ и БСП дали да се удължи метрото

Георги Георгиев адвокат и преподавател в СУ по търговско право, зам.-кмет по финанси пръв взе думата и на въпрос на премиера уточни: „Аз не проумявам как и защо ДБ и БСП в общинския съвет не искат да продължим метрото и трябва за такива основни неща да спорим“.

Вече сме с дигитални билети

Георгиев показа на премиера приложението, с което дигитално се купуват билети за цялата градска мрежа.

„82 000 са регистрирани потребители и имаме близо 400 000 транзакции. Разписанието и всичко за транспорта също се вижда в това приложение. Може да се планира и маршрут, както е във всички европейски столици“, уточни той. Георгиев каза, че може да се избере и най-бързия маршрут и се вижда кога в реално време има забавяне, за да не чакат хората по спирките.

„Това е промяна, която се случва всеки ден в София и е важно да се знае. До края на годината ще има и модел на пътуване за време и електронно таксуване“, каза Георгиев

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук