На снимката: премиерът Борисов /снимка: Фейсбук, кадър/

Държавата няма да се затваря, а авторите на лъжливи съобщение в „лъжливи сайтове трябва да се засрамят и не бива да бъдат слушани, заяви министър-председателят Бойко Борисов във видеообръщение по „Фейсбук“. Той бе категоричен, че „държавата няма да спира“, а психиката на хората трябва де е стабилна.

„Здравейте, искам да поздравя всички лъжливи сайтове с вуду магиите. Как не ви е срам, бе? Как не ви е срам? Няма да бъде затваряна държавата! Напротив! Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората, кога е най-тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните трябва да се лекуват… В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е. Да, даде ефект. Сега знаем какво е… Самодисциплината, грижата за себе си и за другия човек – само това ни спасява… Февруари, март, април – ще изправя държавата. Не се подвеждайте по лъжците.“

По думите на премиера „лъжците“ имат за цел „пуч, сега да няма парламент“. Според Борисов целта е държавата да се срути, той да бъде обвинен за това и да се отида към президентска република. Премиерът призна, че болестта е тежка, но заедно можем да преодолеем кризата.

„Надявам се скоро да съм сред вас… Не вярвайте на смрадливите, не отровните, а смрадливите, които правите престъплението да лъжете от мое име“.

Премиерът признава лекарите да помагат на всички в нужда. По думите му „фатката е да се пазим, да не се заразим масово повече от необходимото“, като така ще минем през пандемията най-добре в Европа. На финала Борисов припомни, че „още сме на 17-о място“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук