Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Щом недоволните могат да изразяват недоволството си, значи има демокрация. Tака премиерът Бойко Борисов коментира Четвъртото велико народно въстание в свое излъчване на живо във Фейсбук.

Премиерът не пропусна да разкритикува и лидерите на протестите и техните предци.

„Сегашните демократи, техните родители ни смазваха. Виц не можеше да се каже срещу бай Тошо или срещу партията. За виц арестуваха. За вицове арестуваха. Сега са на площада и си казват когато, където и каквото искат.“

Борисов коментира и политическия дебат между двамата кандидати за президент на САЩ – Джо Байдън и Доналд Тръмп.

„Гледа ли дебата в Щатите колко политически беше, с какви епитети са замерваха. Даже след този дебат се успокоих, че и в България е нормално така да се обиждат хората“, заявява Борисов във Facebook.

Борисов посети заедно с вицепремиера Томислав Дончев новата църква на Габрово, изградена с държавна помощ, след което направи инспекция и на стената на язовира, захранващ Габрово и региона.Той коментира и заплахата от коронавируса с думите, че в бюджета за здраве са дадени с 460 млн. лева повече за догодина, а социалните работници и служителите в РЗИ са получили по 30% увеличение на възнаграждението заради работата си на първа линия. Борисов потвърди, че София няма да се затваря както испанската столица Мадрид.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!