Бойко Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

По време на 12-ия Летен университет на Младежката организация на ГЕРБ във Варна премиерът Бойко Борисов коментира високите оценки на големите кредитни агенции „Fitch“ и „Moody’s и ги интерпретира като признание за достойнствата на управлението на партията му. На събитието присъстваха около 250 души от цялата страна.

„След като глобалните кредитни агенции излязат със своите становища, ги чете целият свят и се ориентира. На тях не можеш да им кажеш какво да напишат“, каза премиерът.

Борисов подчерта, че и според „Fitch“, и според „Moody’s“ показателите на страната ни са стабилни. Затова и доходите на българите щели да се повишат с още 10% догодина.

„От „Fitch“ казват, че очаквали да реализираме излишъци. Никъде не пише, че задлъжняваме за младите поколения – идиотщини, които чувам напоследък. И банковият сектор остава стабилен. А „Moody’s“ все едно са преписвали от тях“, каза още министър-председателят, цитиран от „Нова телевизия“.

„През последните години – това е и в отговор на президента – България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг. Е, това е вече „прогерберската позиция“, която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях“, пошегува се Борисов.

По повод изграждането на магистрала „Хемус“, той коментира:

„Не трябва да има метър, на който да не се строи. Парите вече са отделени. Ако съм на мястото на варненци, ще си кажа: „Ще търпя ГЕРБ, докато ми направят „Хемус“. Освен това, за Варна трябва още един мащабен проект – да се отвори градът към пристанището. За втори мост ще мислим дали е нужен.“

За Пловдив министър-председателят заяви, че трябва местната власт да завърши започнатите проекти – за изложбената зала, военния музей и Околовръстния път.

„Ще го вържем със „Скобелева майка“, така че тежкият трафик да не влиза в града – поясни Борисов – А в Русе вече няма нищо ненаправено – спортни зали, паркове, писта, стадион, площадите, училища, църкви…“

Премиерът каза още, че на 3 септември е поканен в Германия, за да говори пред Бундестага. Темата на изказването му щяла да бъде рекордният износ, който страната ни реализира.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук