Говорейки ексклузивно пред британския „Сън“ в апартамента си в Ню Йорк, италианският актьор Джани Русо, на 75 години, разказва:

Джани Русо

„Марлон Брандо беше единственият ми учител по актьорско майсторство, Франк Синатра единственият ми учител по пеене, а Мерилин направи от мене мъж.“

Мерилин е била два пъти по-възрастна от него, на 33 години. Актьорът твърди, че двамата останали в близки отношения до смъртта й на 36-годишна възраст през 1962 година.

„Тя ме научи на всичко, което знам. Мислех, че съм най-щастливото момче на света, но ако се случи днес, мисля, че тя ще бъде арестувана и родителите ми ще се опитат да изкарат пари от това“, споделя Русо.

Той също така описва как се е случил първият им секс:

„Тя беше сама в луксозен апартамент с огромна тераса, но всичко изглеждаше като кадър от филм за бедствие. Дрехи бяха разпръснати навсякъде, мръсни чинии стояха на масата. Леглото не беше оправено и тя изглеждаше като клошарка без грим. Беше увита в бяла хавлиена кърпа и държеше в ръце бутилка шампанско“, разказва Джани и добавя, че първо се е стъписал, но след това се е отпуснал.

Според думите му, това е най-невероятното преживяване за него.

„Нямах представа какво да правя или какво очаква тя. Останахме в леглото през целия уикенд – казва актьорът и добавя, че няма скрупули, че е спал с Монро на 15-годишна възраст – Да съм разстроен? Не. Правих секс с най-горещата американска филмова звезда и секссимвол.“

В мемоарите „Холивудският Кръстник: Моят живот в тълпата и филмите“ Русо описва как се е запознал с Мерилин Монро. Това е станало по време на работата му във фризьорски салон в Ню Йорк.

„Тя идваше често и винаги ме молеше да й измия косата – обяснява той – Мерилин беше много дружелюбна. След няколко посещения преодолях усещането за филмова звезда и я гледах като обикновен човек, макар и с феноменално тяло.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!