Г-ца Слободчикова дискредитирала руската армия. Снимка: pixabay

Съдът в руския град Краснодар глоби 21-годишно момиче с 30 000 рубли (около 300 евро по днешния курс) по наказателния член за „дискредитация на армията“, съобщи опозиционното издание „Медиазона“ (регистрирано в Русия като „чуждестранен агент“, б.р.).

Нищо ново под кремълското слънце, биха казали някои. Случаят обаче е по-любопитен, защото става дума за снимки, едната от които доста провокативна, макар и само във вербален смисъл.

Полицията арестувала младата Александра Слободчикова и я изправила пред съда. Там, в материалите по делото, й показали 5 скрийшота от собствената й страница в Инстаграм. Сред тях – снимка на дамска чанта с надпис „Не на войната“, снимка на уличен графит със същото страховито съдържание, снимка на стикер с думата „Мир“ и… снимка на друга дамска чанта с надпис „Sex is cool but putin`s death better“. (Сексът е готин, но смъртта на путин е още по-).

Това обаче не е първото прегрешение на свободолюбивата Слободчикова. Наскоро тя била глобена с 200 хиляди рубли (200 евро) и по члена за „гей-пропагандата“. Повод за глобата станала нейна татуировка, която представлява рисунка на куче, заметнато с шал с цветовете на дъгата. А над рисунката – надпис: „Куче гей“. Полицаят, който я арестувал, обяснил пред съда, че е разкрил татуировката й, докато правел „мониторинг на социалните мрежи“.

„Не мога да знам как точно са ме открили и защо са се заинтересували от мен, но мисля, че някой е написал донос, виждайки страницата ми. Тя е открита и е пълна с подобни публикации, които едва ли ще се харесат на всеки“, заяви Александра Слободчикова пред телеграм-канала SOTAvision.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук