До края на седмицата в Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи на коронавирус. В болницата има много добра организация и пациентите с COVID-19 не се засичат с останалите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

В Пирогов вече работи и 48-каналният ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се извършват всякакви видове изследвания.Той е на стойност 2,5 милиона лева и бе закупен със средства, отпуснати от правителството. Скоро тук ще има още един такъв модерен апарат, произведен специално за Пирогов. Много от отделенията в болницата са реновирани, а сградата се санира. За лекарите и пациентите са осигурени най-добрите техника и условия, добави Борисов.

Половин година по-рано от предвиденото е готов първият 17-километров участък от АМ „Европа“, каза Борисов. Той посети днес готовия участък. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Шофьорите от няколко дни се движат по магистралата, по която са изградени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране. Пътуването вече става по-бързо, комфортно и по-безопасно. Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят, продължаваме да изграждаме магистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, защото, българите заслужават да имаме модерна инфраструктура, каза още Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!