„Когато поискат винаги можем да свикаме Коалиционен съвет. Аз всеки ден се виждам и с Каракачанов, и с Марияна Николова“

Това коментира премиерът Бойко Борисов, преди да открие бала на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Пет години се изтърколиха бързо, но не са и много. Много съм впечатлен и от обиколките по заводите, заяви Борисов в изказването си по време на бала. България пак се завърна така, както е била преди 1944 година – индустриална държава. Сега където минете, завод до завод. Всичко произвежда, голямата част заминава за износ, това държи БВП висок“-подчерта Борисов- „В политиката популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва, дори либералните ДПС, да говорят за безплатни неща, непрекъснато. Безплатни неща няма в живота. Инвестициите, стабилността е, защото ние държим тези прогнозируеми данъци и ще ги държим докрай. Какво значи безплатно, няма безплатно“, отбеляза още Борисов.

ВМРО ще поиска преглед на споразумението, по което работи управляващата коалиция, съобщиха от партията преди дни.

Ние сме по средата на мандата и ако нещо не върви, трябва да заявим, че не върви и да търсим решение на проблемите“- коментира Искрен Веселинов от ВМРО.

Той определи като „логичен“ резултата на ВМРО на европейските избори. Според него той показва резултата от работата, която партията свърши в парламента и управлението.

„Тръгнахме без тревога към тези избори“, каза още той-„Причината за съществуването на формата „Обединени патриоти“ беше да се извади ДПС от властта.“.

Веселинов каза още, че единодействие в така наречената „малка коалиция“ няма от есента на миналата година.

„Нямаме намерение да поставяме въпроса за това споразумение, но имаме намерение да разберем съществуват ли партньорите ни като такива. Бихме инициирали такава среща, ако видим желание за съвместна работа. Инициирахме достатъчно поводи, но без конкретен резултат“.

В същото време Веселинов определи като „нормална“ комуникацията с ГЕРБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!