Премиерът Борисов се зарече повече да не се занимава с Васил Божков. Вчера отново се разгоря словесна престрелка, като пребиваващият вероятно в Дубай бизнесмен замеси в задочния спор и известната като пиар на премиера Севделина Арнаудова.  След днешната инспекция на третата линия на софийското метро, Борисов заяви, че „Васил Божков и Цветан Василев са клиенти на правосъдието, не са наши“.

„Повече няма да се занимавам с Божков. Кой е той, че да напада нас? Това им е играта на тези хора – каза Борисов след новите публикации на Васил Божков – Не искам да им влизам в играта. Ние фантастични неща сме направили – за сто години напред.

Запитан защо Божков нападна Севделина Арнаудова, премиерът отговори кратко:

„Защото я харесва, най-вероятно. Тя може да разказва много по тази тема“.

На въпрос дали е разговарял за Цветан Василев със сръбския президент Александър Вучич, който преди дни беше у нас, премиерът отрече това да е било тема между тях.

„Има процесуално следствени действия, тези хора са клиенти на правосъдието, а не наши“, добави Борисов.

Премиерът защити финансовия министър

В отговор на въпрос дали се съмнява в своя финансов министър премиерът отвърна, че няма никакави съмнения относно Владислав Горанов, който също фигурира в описаната схема на Божков.

„На кой обвиненията са факт, на човек с 18 обвинения? Нека да оставим прокурори, съдии, следователи и полицаи да завършат целия процес“, обърна се Борисов към медиите.

Днес министър-председателят, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, посети третата линия на метрото. Борисов спря на всяка станция от Красно село до Хаджи Димитър.

Той общеа, че до 31 август ще пуснат метрото и се похвали, че „всеки километър средно с близо 200 млн. е по-евтин“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!