Борисов е викнат за разпит
Бойко Борисов

След като правителството дава на всички пенсионери по 50 лева допълнително през последните три месеца и обеща, че ще удължи мярката до изборите, днес кабинетът реши да помогне и на семействата с деца.

Всички родители с деца ще получават социални добавки, без значение от размера на доходите им.

Днес в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов обеща подкрепа за всички родители.

„Ще заложим в бюджета за следващата година всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки. За семейства с едно дете – 40 лв., за семейства с две деца – 90 лв., за семейства с три деца – 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца”, каза Борисов.

И добави:

„По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия”.

За поредна седмица редовното правителствено заседание се провежда чрез видеоконферентна връзка.

Мярката ще струва още 400 млн. лева

Предложението за социалните добавки бе оповестено вчера от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. То би струвало на държавата близо 400 милиона лева допълнително.

„В момента смятам, че е много по-справедливо това, защото виждаме, че има различни гласове по тази тема. Редно е да има една социална помощ, която не разделя хората, а която ни сближава всички заедно. Прекалено много неща ни разделят напоследък“, коментира министърът днес.

В момента месечната помощ за семейства с едно дете е 40 лева, за две – 90 лева, за близнаци – 75 лева. Критерият за изплащане е подоходен – до 410 лева месечен доход на член от семейство се взема пълния размер. При доход до 510 лева се изплаща 80% от размера на помощта.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук