Бойко Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов честити празника на БСП на Бузлуджа. Той беше на посещение в Нови пазар, където откри реновираните сгради на общината, полицията и пожарната.

Борисов коментира призивите за смяна в управлението на страната, издигнати на многохилядния събор на социалистите с думите:

“Нека си хапнат, да пийнат, те обичат”.

И добави:

„Не бива да се харчи енергия, това си е тяхна традиция. Много злини са направили на България за тези десетилетия управление, но да не им разваляме празника“.

На журналистически въпрос дали смята, че БСП са демонстрирали мощ със сбирката си, той попита:

„Каква мощ за демонстрирали? В Нови пазар в цялата община имат един кмет, в Шумен – един. Това е страшна мощ.“

По думите му работа на ГЕРБ е „да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете започнаха, слагат снимки на това, което е било и слагаме снимки на това, което сме направили”.

Отново на журналистически въпрос, че все пак на Бузлуджа са се събрали близо 50 000 души, Борисов каза “Ами те са толкова” и отново попита „Каква мощ демонстрират?”

„Аз три пъти им занесох властта. Диктаторът отиде и им каза: „Моля ви се вземете, управлявайте, ето ви оставката“. Три пъти го правих, дето се вика, смеят ми се сега, и те не могат. Е и какво – на шест месеца да правим избори, това ли иска държавата и това ли се очаква? Те са опозиция, а ние не можем да делим кметовете. Най-много кметове имат ГЕРБ и ДПС. Сега да не даваме на кметовете на ДПС?“, попита премиерът.

Междувременно представители на ГЕРБ дадоха брифинг, за да отговорят на „лъжите на БСП”.

ГЕРБ
на снимката: Антон Тодоров, Тома Биков, Александър Иванов

„Визия за България, която БСП предложи е нескопосан опит на социалистическия доктор Франкенщайн да създаде чудовище, което да яхне публичните финанси. Това, което чухме във „Визия за България“ и в казаното на Бузлуджа днес ни води до един извод – че това е „тържество на бесовете“, коментира Антон Тодоров.

И добави:

„Това, което БСП предлага е див популизъм. Можем да кажем, че БСП води активен задгробен живот, претенцията ѝ да се добере до властта трябва да се смята за заплаха за българите“.

От своя страна Александър Иванов каза:

„Визия за България“ е сборник с есета от слаби автори. 1/3 съдържа неясни послания, 1/3 съдържа отломки от програмата им, с която загубиха изборите, 1/3 са глупости”.

По думите му „с тяхната програма ще останем в периферията на Европа, защото тази програма не съдържа нито една скала, нито една графика”.

Той допълни още, че предложението им е без никаква икономическа обосновка и според него това е опит на левицата да се заиграе наново с управлението. Заради празнословията им вече 10 години българите не им дават властта.

„БСП са транссексуални. Те социалисти или консерватори са последно?”, попита Тома Биков.

Той добави, че червените са в период, в който се опитват да сменят политическия си пол и разкритикува опозицията за обвиненията, които днес отправиха от Бузлуджа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!