Бойко Борисов, парламент
на снимката: премиерът Бойко Борисов

След като преди седмица отказа да говори в парламента, днес премиерът Бойко Борисов вероятно ще говори пред Народното събрание. Миналият вторник заседанието на практика беше бойкотирано от депутатите от ГЕРБ, които 10 минути преди началото му напуснаха залата.

Заседанието и този път е свикано по искане на БСП, след като предходният им опит да зададат въпросите си към министър-председателя се провали.

„В парламента се събират народни представители от над 264 общини. Във всяко заседание работят над 200 представители от администрацията. Не е добре ние, които призоваваме всеки ден хората да не се събират да направим огнище на заразата в парламента, което след това да се разнесе в цялата страна”, аргументира решението на управляващите депутатът Менда Стоянова.

Темата и заседанието във вторник е същата – актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от COVID-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки. Това ще бъде и точка единствена за заседанието на парламента във вторник.

Не е ясно дали появяването му в парламента ще бъде в обичайната форма на монолог или депутатите ще имат възможност да зададат въпросите си и да получат отговори на тях.

България е в извънредно положение заради коронавируса от 13 март 2020 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук