бойко борисов

Бойко Борисов остави вратичка за експертен кабинет. В момента вече няма преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те са замразени.

„Водихме много дълги преговори с ПП-ДБ. Искахме да върнем държавата в нормалността. На тези преговори поехме ангажимент за машините. Аз предложих да купим същите машини като в САЩ. Дали ще го подкрепи парламента, не знам. Ние тръгнахме да направим няколко важни неща в това НС – без коалиции, без уговорки и тн. Никога на тези преговори не е поставян въпросът за моя имунитет.

Всичко друго е лъжа.

Аз две години съм без имунитет. Приехме Закона за домашното насилие, механизъм за разследване на главния прокурор. Тръгнахме от нулата и за няколко седмици свършихме много работа. Сега трябва да отворим темата за бюджета“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вчера казах, че записите няма да повлияят на преговорите. Още не ги бяхме чули, а и Кирил Петков обяви, че те са направени от службите. Но излезе, че има български „Уотъргейт“ – записване в централата на партията. Чухме как ще се сменят всички в държавната администрация, директори на училища, чистка поголовна. И това с 37 депутата. Ние не спираме да повтаряме, че експертното правителство е най-добрата формула. Колегите от ДБ са на същото мнение.

Направихме много компромиси –

върнахме мандата, съгласихме се на правителство с втория мандат. Много хора в ГЕРБ се почувстваха обидени и наранени. Един ми каза – дай да се снимам с теб, преди да си направил Асен Василев министър на финансите, защото после няма да съм от ГЕРБ. Убедих ги всчики, че това е най-доброто на държавата. Те сега искат да махат всички кадри на ГЕРБ. Искат да правят избори с техен министър на МВР. Това коректно ли е, точно ли е. Ние печелим изборите и те искат да цялата власт с 37 депутата. Искат да махат цялата администрация. Ние хора в администрацията нямаме. За две години изчегъртаха всички и видяхме какво стана – хаос и разпад“, категоричен бе Борисов.

„Аз предложих Асен Василев за министър на финансите,

за да си носи отговорност, а не после да търсят оправдания. Тези записи ни дойдоха като гръм от ясно небе. И аз си мислих, че някакви мерзавци са ги записвали, но не се оказа така. Тук не става въпрос да се извинят на Мария. Нея никой не може да я раклати. Партията бушува в момента. Ние отиваме честно и открито на преговори и какво получаваме – такова отношение. Ще се опитаме да обясним на хората добрите и честни намерения за съставяне на правителство. ГЕРБ за това са първи – ние няма да допуснем политическо преследване и незаконни арести. Вежди Рашидов ми каза – по корем легна и те отгоре скачат. Изпокарахме с приятели и другите партии само и само да има правителство. Те си решават, аз не им се меся“, обяви лидерът на ГЕРБ.

„Няма практика посолствата да идват и да дават кадрови решения. Категоричен съм, че абсолютно

никога чужди посолства не са се месили.

Те могат да одобрят едно назначение, но никога не са се бъркали и не са предлагали кадри. Това ще ни навреди много в Европа. Ще стигнем до момента да не ни вдигне никой телефона в Европа и да не ни напише един имейл. Това направиха тези хора, които се опитват да изнудват цялата държава. Жалкото е, че има много потенциал при тях“, разкри Бойко Борисов.

„Нашето решение е все едно Меси да спечели Световната купа с Аржентина и да я даде на Франция. Феновете се бунтуват. И при нас е така, но аз обяснявах, че всичко е за доброто на България. Записите ме стреснаха заради начина, по който се опитват да управляват България. Не знам и колегите от ДБ как разчитат записите. Там се чу, че са популисти, че не са антируско настроени. Преговорите ще бъдат размразени, ако видим истинско желание за експертен кабинет, който да преведе България през кризите. Не виждам как може да има правителство с третия мандат. Или се вразумяват всички и се връщаме на стъпките, за които сме разбрали, или явно отиваме на избори. Аз не мога да се унижавам повече. Мен от избори не ме е страх“, завърши Бойко Борисов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук