На снимката: Бойко Борисов
На снимката: Бойко Борисов

Макар, повече от година представители на „Продължаваме промяната“ (ПП), ясно да заявяват, че не желаят да се коалират с ГЕРБ и ДПС, през последните месеци лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов непрекъснато намира повод да намеква, че би направил коалиция с тях.

Още през юни месец той се извини на тогавашния премиер Кирил Петков, че го е нарекъл „страхливец“ и предложи на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ сключването на евроатлантическа коалиция. Миналата седмица също поддържаше тази своя приумица.

Днес обаче, песента е друга. Вече не искал коалиция с ПП. Изглежда, че всяка седмица мнението му е различно.

„С всеки изминат ден от щетите, които са нанесли партията на промяната на страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях. Не мога да говоря за другите партии преди да минат изборите, зависи много от резултатите“, каза Борисов тази сутрин пред журналисти.

Добрата новина е, че и ПП нямат намерение да се коалират с ГЕРБ, и за разлика от Борисов ясно са го заявили и не са променили мнението си.

За българите е добре, особено в навечерието на избори, председателят на ГЕРБ да отговори ясно на истински журналистически въпроси относно това, каква политика смята да води неговата партия, за какво се бори и какво смятат да правят занапред. Защото за добро или за лошо, ГЕРБ са важна част от политическия живот на България. Така правят истинските политици.

Но за съжаление Бойко Борисов последва примера на ДПС и ИТН и се превърна в лидер, който ръководи в сянка – единият от сарая, другият от дивана, третият от Банкя. Те не казват какви са целите им, никой не може да разговаря с тях. Превърнали са се в митични фигури в българската политика, за които всички знаят и говорят, но никой не може да достигне. Никой не може да им зададе въпроси, нито да получи отговори. Най-лошото е, че криейки се от хората и променяйки всяка седмица политиките си, те нарушават основните политически правила за информираност на избирателите и се отдалечават от тях.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Съсипаха го тоя човек, не може да си харчи откраднатото на спокойствие :D. Нямат голяма разлика с бай Киро иначе 😀

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук