Бойко Борисов

„Уважаеми колеги, поздравявам избраните. За мен е най-труден ден днес, но това е животът. Цветанов си остава партиен член и ще работи в организацията. Да не я коментираме тая тема повече, достатъчно е болезнена. ГЕРБ показва, че е дисциплинирана партия и самите ние осъзнаваме какво изисква обществото и с нашите промени продължаваме и след като спечелихме изборите. Представяте ли си колко би било забавно да оттегля точката за Цветанов и да си остане – както направиха в БСП. Просто искам да видите разликите в партиите и надали всеки, който е вдигнал ръката си за изключването на Цветанов, му е било добре след толкова време съвместна работа“, заяви Борисов пред делегатите.

И добави:

„Животът е динамичен. Всичко се променя и от нас се очаква същото. Който може се променя, а който не – времето го изхвърля. Преди 10 години беше достатъчно да кажеш, че Витошка ще стане пешеходна зона и хората се радваха. Беше достатъчно да кажеш, че по Струма ще си ходят на море и ще се прибират бързо вкъщи. Или че ще ходиш до Бургас, до Истанбул. Това вече е факт. Но дори и това не е достатъчно,

Виждате, че ние нямаме опоненти в направеното. Ако тръгна да припомням всичко направено в тези 10 години, няма да смогнем във времето, което сме задали. Хората са много по-чувствителни в момента за справедливост. Трябва ли да идват хора и да ми се оплакват, да отстранявам кметове. Това трябва да го правите вие и затова предложих тази етична комисия. Взимането на решения от 1 човек е неправилно. Така бяхме устроили партията – аз, Цветанов и надолу. За това държа на етичната комисия“.

 

Предвижда се комисията да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания. Премиерът Борисов заръча членовете на комисията да бъдат чисти и морални хора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!