Борисов и Цветанов

Точно за един час конгресът на ГЕРБ освободи досегашния зам.-председател Цветан Цветанов от всички постове и беше закрит.

Националното събрание на ПП ГЕРБ започна с минута мълчание в памет на починалата Снежана Дукова, заместник председател на парламентарната група на партията.

Във видеообръщение председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол заяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от самото начало разбира значението на местните структури за всяка една партия и изрази увереност, че промените ще бъдат стратегически за бъдещето на партията.

Цветан Цветанов беше освободен от всички ръководни партийни позиции. За освобождаването му гласуваха 1046 от делегатите, 10 бяха против, а 11 се въздържаха.

Според устава на партията, когато освобождаването е по молба на един от членовете на двата органа, решението има сила от датата на подаване на заявлението – в случая 30 май т.г.

От членство в Изпълнителната комисия на партията бе освободена и Румяна Бъчварова. Тя е подала своето заявление на 22 април тази година във връзка с поста си в Министерство на външните работи, като посланик в Израел. Членството на Бъчварова в партията е било прекратено.

Делегатите решиха да запазят числеността на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която се състои от 11 души.

Председателят на НС Цвета Караянчева и Тодор Тодоров са новите членове на ИК на ГЕРБ.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!