Елен Герджиков е напуснал по искане на партийния лидер Бойко Борисов. Това обяви на пресконференция в Пловдив самият експремиер. По думите му бившият председател на СОС е „градско момче от центъра на София, много възпитан“, но „оставя общински съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ“.

По думите на Борисов Герджиков не се е справял с работата и не е реагирал на обвиненията на общински съветници, че управлението на Йорданка Фандъкова е довело градския транспорт в София до фалит. С други думи – не е защитил кметицата на ГЕРБ.

„Не се справя. Завчера излизат някакви и казват, че градският транспорт закъсал поради лошо управление – и те си мълчат. По време на COVID беше затворен градът, а градският транспорт продължи да работи. При най-ниското билетче за метро в света, държавата ги компенсира, а се казва, че е лошо управлението. Те чакат – аз ако не се обадя или 3-4 души, си седят спокойно. Мълчат,  да ме нервират“, каза Борисов.

Припомняме, че Елен Герджиков подаде оставка вчера (21.09). Той заемаше поста председател на СОС дълги години. Очаква се на мястото застане общинският съветник на ГЕРБ Георги Георгиев.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!