На снимката: Бойко Рашков

Средства, отпуснати авансово от бюджета за строежа на магистрала „Хемус“, са преминали през банка, собственост на Бойко Борисов, със собственика на която той е имал общи фирми. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков, който е в Симеоновград заради акцията срещу купуване на гласове.

При акцията стана ясно, че са задържани съпругът и сина на кметицата на града.

„Има задържани за злоупотреби по строителството на магистрала „Хемус“, но ще има и още“, каза той.

По думите му „Водно строителство“ е една от проверяваните фирми, които са усвоили авансово пари за аутобана. Според Рашков собственикът на дружеството е приближен на ГЕРБ.

„Събрали сме достатъчно информация. Срещнали сме се със стотици хора. Българският народ е ограбен. Ако се докаже това, което е очертано в разследването, ще означава, че хората ще платят още веднъж за магистралата. Някои от фирмите заявиха, че отпуснатите им пари вече не са при тях“, каза Бойко Рашков.

Той припомни, че един от собствениците на фирми, ангажирани със строителството, е превел в Дубай 21 милиона лева от началото на годината.

Борисов заплаши Рашков със съд

Зради изявлението на служебния вътрешен министър лидерът на ГЕРБ го заплаши със съд.

„В момента са много притеснени виждат, че не им се получават нещата и искат да направят манипулация”, обясни Борисов.

По думите на Борисов обвиненията на Рашков за купуване на гласове се правят, за да се отклони вниманието на хората от хаоса. Относно акцията в Симеоновград за търговия с вот Борисов обясни, че намерените списъци са за дърва, а личните карти на починали граждани, които трябвало да се върнат.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук