Васил Божков
На снимката: Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков в нов пост в профила си във Фейсбук днес сутринта обяви, че Наско Сираков ще получи 86,6% от акциите на „Левски“, ако бъде съгласен.

В своя пост той разкритикува и премиера Бойко Борисов заради отказа му да поеме отговорност за „Левски“ въпреки неговите постоянни „съвети за собствеността и какво да се случва с отбора“.

Припомняме, че първоначално акциите бяха „джиросани“ на премиера Бойко Борисов, след като той отказа да ги приеме, след което акциите на Левски бяха занесени в клубната каса на „Герена“.

В последствие Васил Божков попита феновете отново във своя профил в социалната мрежа дали биха искали новия собственик да се избере чрез анкета във „Фейсбук“. След като повече от 80% от хората гласуваха с „Да“, такава беше създадена.

Божков даде четири варианта за избор, които определя като „най-обсъжданите кандидатури“ – Наско Сираков, Константин Папазов, Тръст Синя България и Национален клуб на привържениците. Най-много хора в анкетата са глаусвали именно за Наско Сираков.

Привържениците на Левски изразиха мнение, че подобни анкети във Фейсбук няма как да са представителни за тяхното мнение, тъй като те са отворени за всички и там могат да гласуват и фенове на други клубове, което да опорочи резултатите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!