Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Общественото мнение се влияе от документи, а не от лъжи. Този коментар се появи на страницата на бизнесмена Васил Божков във „Фейсбук“.

„На 20.06.23 г. съответното лице (бел. ред Васил Божков) се яви пред прокуратурата и предяви желание да се предаде доброволно на българските власти“, пише в един от документите.

По-рано днес от МВР и прокуратурата потвърдиха, че Божков се е завърнал в страната не по собствено желание и изпратиха и документация, свързана с екстрадирането му от Обединените арабски емирства.

Адвокатът му Георги Гатев, обаче, отрече това, като подчерта, че клиентът му се е върнал в страната съвсем доброволно. Васил Божков се яви на разпит в прокуратурата.

Разпитът на Васил Божков беше във връзка с онзи случай, за който знаете, за дадените навремето 60 млн. лева, за които се твърдеше, че са дадени на бившия министър на финансите Владислав Горанов. Това каза адвокат Гатев, който присъства на разпита.

Разпитът продължава утре, днес той продължи повече от четири часа. По думите на адвоката, Божков „горе долу“ потвърждава до момента доста от изнесената от него информация по случая, но с някои допълнения.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук