Пирогов
На снимката: "Пирогов"

Скандал е избухнал снощи в „Пирогов“ със съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Мъжът вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото, което имало само малка раничка.

Става въпрос за Мустафа Емин, който в края на юни бе назначен за съветник на военния министър и бе гласен за парламентарен секретар. Емин е и част от ръководството на ‘“Да, България“ и дългогодишен кандидат за депутат от ДБ с профил култура и образование.

Инцидентът с участието на Мустафа Емин излиза наяве след публикация на Неда Диманова от „Пирогов“. Ето какво е написала тя:

„Нощес в „Пирогов“ дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в „Пирогов“ и можем да проверим.

Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах „господаря“ от Рибново така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас, народа, и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема.  Та това е!“

От „Да, България“ коментираха случая.

„Да, България“ не толерира каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията. За пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около случая е сезирана Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията, добавиха от партийния пресцентър.

От лечебното заведение съобщават на сайта си, че болница „Пирогов“ е обслужвала и продължава да обслужва всички пациенти, преминали прага ѝ, по установени и отнасящи се за всички, медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи. „Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури“, допълват от болницата.

Емин е съветник в политическия кабинет на Министерството на отбраната, откъдето посочиха, че извършват проверка на случая за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия, допълниха от МО.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук